Guldkant

Föräldrar som har barn med odiagnostiserade sjukdomar kan ansöka om en Guldkant till sitt barn. Barnets föräldrar bestämmer vad som är en Guldkant för just deras barn, eftersom det är så individuellt vad som kan förgylla ett barns vardag. 

Ögonstyrning som hjälpmedel

Lovisa blev nekad ögonstyrning av habiliteringen. Lovisas föräldrarna ansökte då om ögonstyrning, som en Guldkant från Willefonden. En odiagnostiserad sjukdom innebär att ingen vet något om prognosen, varför vi inte kan neka Lovisa och hennes föräldrar att få prova ögonstyrning.

Stort tack Tobii dynavox och Stefan Wånstedt, ni gjorde det möjligt för Willefonden att ge Lovisa ögonstyrning som en Guldkant.

Tillsammans med er kommer vi att få följa Lovisas väg till ögonstyrning 

Bild på en Ipad på ett bord

Rosa ekerskydd med Unicorn

En Guldkanten kan även vara något som barnet önskar sig men inte finns att få tag i och då försöker Willefonden hjälpa till. 
På fotografiet är det Ofelia som önskat sig rosa ekerskydd med unicorn som en Guldkant. Lyckan var fullkomlig när Ofelias mamma överraskade henne med ballonger och världens finaste ekerskydd. 

 

Lycklig flicka i en rullstol med rosa ekerskydd med Unicorns på.

 

Stort varmt tack till FunWheels som sponsrade och specialtillverkade de fina ekerskydden. 

Ansöka om en Guldkant

Ladda ner Guldkantens Ansökningsformulär Skicka blanketten tillsammans med ett aktuellt läkarintyg, som styrker att ditt barn har en odiagnostiserad sjukdom. 

Skicka till Willefonden, Sandbacken, 186 96 Brottby eller maila info@Willefonden.se med ämne Guldkant. 

Willefonden behandlar ansökningarna löpande under året.