Familjeläger

Willefondens familjeläger den 4 - 8 augusti 2022

Lägret är för hela familjen och kommer att äga rum på Valjeviken i vackra Blekinge. Tanken med lägret är att familjerna ska hitta spännande roliga aktiviteter, vilka är inriktade på att hela familjen kan vara tillsammans, oavsett om det sjuka barnet/ungdomen sitter i rullstol eller ej. Alla ska kunna delta. Willefondens barn och ungdomar är huvudpersonerna på lägret. 

Vi är otroligt glada att vi får vara på Valjeviken, ett bättre ställe för att ha ett sommarläger finns inte. Familjerna kommer åka båt, bada i Valjevikens olika pooler, prova på musik, skogspromenader, kanske till och med prova på "Fläskboll". 

För föräldrarna kommer det vara några föreläsningar, men även tid att träffa andra föräldrar och deras familjer.

Hoppas kunna bryta ensamheten

Willefonden hoppas att vi kan bryta isoleringen som många av familjerna upplever. Många har aldrig tidigare träffat andra familjer där ett eller fler barn har en odiagnostiserad sjukdom. Det brukar vara en sådan lättnad och glädje för föräldrarna att plötsligt träffa andra som förstår direkt och ingen behöver förklara. Vi hoppas att syskonen och de odiagnostiserade barnen/ungdomarna också kommer att tycka att det känns bra, när alla förstår och ingen blir retad.

Familjelägret har varit uppskjutet

Familjelägret har de senaste två åren blivit uppskjutet pga COVID-19. Men nu hoppas vi att det är ett bättre läge i augusti 2022, så vårt efterlängtade familjeläger kan bli av. Familjelägret är kostnadsfritt för familjerna som deltar.

Intresserad att delta med familjen?

Har du också ett barn som är sjukt utan någon förklaring? Då är du varmt välkommen till Willefondens föräldragrupp

 

En flicka cyklar på en liten cykel och en yngre flicka sitter bakom medan mamman puttar på