Föreläsningar

Föreläser om odiagnostiserade sjukdomar
Helene Cederroth föreläser om de odiagnostiserade sjukdomarna och de odiagnostiserade barnen. Hon berättar även om hennes egen erfarenhet och varför hon och hennes man bildade Willefonden i samband med sonen Willes begravning, vilket leder henne in på vad Willefonden har gjort och gör för att bekämpa de odiagnostiserade sjukdomarna.

 

Helene Cederroth föreläser om barnen med odiagnostiserade sjukdomarna. I bakgrunden power piont presentationen med en flicka med texten Freya har en odiagnostiserad sjukdom. Hon är inte ensam om att ha en sjukdom utan diagnos 6 av 10 000 barn har en odiagnostiserad sjukdom.
Här föreläser Helene och i bakgrunden är en bild från föresläsningen på Freya som är en av många odiagnostiserade barn. Foto: privat

 

Föreläser för föräldrar, företag, allmänheten och sjukvården
Helene anpassar föreläsningarna efter vilka som lyssnar. De senaste åren har det blivit mer och mer för de som arbetar med diagnostisering och då allt från de som tar själva blodprovet till de ledande specialisterna inom diagnostisering i Sverige, Europa och USA. Även föreläsningar för läkare som går specialistutbildningen och vid andra tillfällen för medicinstuderande.

Här nedan listas några ställen som Helene har föreläst på under åren:

Ett flertal gånger under de senaste 6 åren har Helene föreläst på Istituto Superiore di Sanità, Rome, Italy. Även på Karolinska sjukhuset och Karolinska Institutet, i Stockholm för föräldrar men även för sjukvårdspersonal, personal på genetiklaboratoriet, medicinstuderande, specialistutbildningar och personalen på UDP.

Här har vi listat några av Helenes föreläsningar listade för att visa bredden:

2020

I oktober deltog Helene i ett Webbinarium: Precisionsmedicin – vägen till ett bättre liv och lägre kostnader för vården!? Precisionsmedicn är något som är mycket aktuellt för Willefonden.

Helene föreläst på Lunds universitetssjukhus för genetiker även för medicinstuderande på Karolinska Institutet innan Covid-19 bröt ut i Sverige.

Var inbjuden av Sällsynta Diagnosers Riksförbund att sitta i paneldebatt på Rare Disease Day men fick ställa in pga den rådande pandemin. Tyvärr blev även en föreläsning i maj på Mayo Clinic, Rochester (MI) USA uppskjuten p g a COVID-19 pandemin.

2019 Linköpings Universitetsjukhus på Rare Disease Day. Helene och hennes man Mikk Cederroth blev nominerade till Sveriges vårdhjältar 2019, varför Helene blev inbjuden till Almedalsveckan för att berätta om hennes syn på framtidens sjukvård i Sverige.

Pga av en operation fick Helene ställa in föreläsningen om de odiagnostiserade sjukdomarna på ICORD i Tel Aviv, Israel.  

2018 Föreläste på Re(Act) (Bologna, Italy) tillsammans med Dr Gahl, Dr Groft och Dr Taruscio.

Keystone symposia som key speaker i Wien, Österrike. 

NORD summit 2020 i Washington USA.

ICORD möte i Stockholm

Föreläste Helene tillsammans med prof Ann Nordgren för personal på läkemedelsbolaget Shire i Stockholm.

2017 Genova, i Italien dit Helene var inbjuden för att berätta om (UDP (Undiagnosed Diseases Program) för specialister, politiker och patienter. 

2015 Föreläste Helene bl a i Perth, Västra Australien men även på Ågrenska, Sverige.

2014 Föreläsning på European Society of Human Genetics (ESHG) Milano, Italien för specialister.
 

Är du intresserad av en föreläsning kontakta info@willefonden.se