Juristhjälp

Willefondens föräldragrupp juridisk rådgivning 

Barnen med odiagnostiserade sjukdomar har ofta mycket svårt att få den hjälp av samhället idag som de har rätt till. Det är en mängd olika ansökningar och som allt för ofta leder till neddragningar eller avslag.  

Vi på Willefonden är enormt glada och tacksamma över pro Bono samarbetet med God Juridik, vilket innebär att Willefonden kan erbjuda föräldrar i föräldragruppen kostnadsfri juridisk rådgivning av mycket kunniga jurister inom området. 

Jurist Karin Ståhlnacke God Juridik berättar:

"God Juridik erbjuder med stolthet ett pro bono samarbete med Willefondens föräldragrupp.

God Juridik är en juristbyrå som erbjuder juridiska tjänster i hela Sverige och arbetar främst med ärenden inom socialrätt, familjerätt, skoljuridik och personlig assistans.

Vårt specialistområde är personlig assistans där vi har många års samlad kompetens bland våra jurister som även dagligen arbetar med ärenden inom personlig assistans för assistansbolaget God Assistans.

Vi har kontor i Stockholm, Malmö, Karlstad, Skellefteå och Luleå.

Samarbetet med Willefondens föräldragrupp avser främst erbjudande om juridisk rådgivning."

Willefonden önskar Linda Bergstrand, Maria Sjöblom, Linda Olofsson, Ann-Marie Stolberg och Karin Ståhlnacke varmt välkomna!

 

God Juridik i samarbete med Willefonden
Från vänster: jurist Linda Bergstrand, jurist Maria Sjöblom och jurist vd Karin Ståhlnacke. 
På fotografiet saknas jurist Linda Olofsson och jurist Ann-Marie Stolberg, som båda var sjuka vid fotograferingen.​​​​

 

Cecilia Adolfsson Gran's referens:

Det var dags att göra en ny ansökan om assistans för vår dotter. Vårt assistansbolag som vi anlitar idag har ingen jurist så jag såg framför mig ett hästjobb med att försöka rodda ihop detta själv. Då dök Karin upp som en räddande ängel genom Willefonden. Hon är professionell och väldigt kunnig. Hon styrde upp processen och var vårt ombud mot myndigheterna. Hon gjorde ett kanonjobb som till slut mynnade ut i ett fint assistansbeslut för vår dotter.

Vi är så tacksamma mot Karin som har lagt ner så mycket kunnande och tid på vår dotters ansökan!

 

Söt flicka sitter i en soffa och tittar åt sidan
Foto: Lovisa Gran