Juristhjälp

Willefondens föräldragrupp har tillgång till kostnadsfri juristhjälp 

Nu kan vi erbjuda föräldrarna i föräldragruppen juristhjälp när de söker hjälp enligt enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Willefonden är så tacksam för att Karin Ståhlnacke på God Assistans hjälper föräldrar utan kostnad och utan att de förbinder sig till något. 

Föräldrarna (vårdnadshavarna) i Willefondens föräldrargrupp som är intresserad av att få hjälp av Karin, kontaktar oss på Willefonden så förmedlar vi kontakten. Innan föräldrarna och Karin kan börja så skrivs en överenskommelse dem emellan under. 

Jurist Karin Ståhlnacke, God Assistans presenterar sig

Jag heter Karin Ståhlnacke och bor i Åkarp tillsammans med min man (som också är jurist), men född och vuxen i Ängelholm. Jag är utbildad jurist vid Lunds universitet och arbetar sedan 2017 arbetar jag som jurist på God Assistans i Malmö. Det senaste decenniet har jag specialiserat mig inom socialrättsliga frågor och drivs av att driva och vinna frågor som gör en förändring för människor i deras vardag. 

Jag fick upp ögonen för Willefonden då deras verksamhet sammanfaller med min specialisering inom assistans. Jag möter många föräldrar vars barn har behov av stöd och hjälp i sin vardag och har hört otaliga historier. Varje gång berörs jag lika mycket. 

Jag samarbetar med Willefonden, sedan ca ett år tillbaka, som ideell jurist och hjälper Willefondens föräldragrupp med juridisk rådgivning i mån av tid. Min hjälp är kostnadsfri och jag är behjälplig med ansökningar om personlig assistans samt andra insatser enligt LSS. 

En ung kvinna ler mot kameran.
Jurist Karin Ståhlnacke God Assistans hjälper Willefondens föräldrar i föräldragruppen kostnadsfritt. Foto: Privat

Nedan följer en referens som beskriver hjälpen Karin bistått dem med.

Cecilia Adolfsson Gran's referens:

Det var dags att göra en ny ansökan om assistans för vår dotter. Vårt assistansbolag som vi anlitar idag har ingen jurist så jag såg framför mig ett hästjobb med att försöka rodda ihop detta själv. Då dök Karin upp som en räddande ängel genom Willefonden. Hon är professionell och väldigt kunnig. Hon styrde upp processen och var vårt ombud mot myndigheterna. Hon gjorde ett kanonjobb som till slut mynnade ut i ett fint assistansbeslut för vår dotter.

Vi är så tacksamma mot Karin som har lagt ner så mycket kunnande och tid på vår dotters ansökan!  
 

Söt flicka sitter i en soffa och tittar åt sidan
Lovisa är odiagnostiserad. Hennes mamma Cecilia Adolfsson Gran fick hjälp av Karin Ståhlnacke med förnyad ansökan av personlig assistans till Lovisa. Foto: Privat