Odiagnostiserade i Mali

På Willefondens världskongress i Indien, såg professor Landoure, fotoprojektet The UNDIAGNOSED fotoutställning och blev väldigt intresserad av att delta med några av hans Odiagnostiserade patienter. 

Willefondens planering började. Tanken tog form att om Rick Guidotti reser till Mali, när han är i Europa och fotograferar Odiagnostiserade barnen på Prof van Zells-stams UDP i Nijmegen Nederländerna inför världskongressen den 7:e - 8:e februari 2020.

Resan gick att ordna och fotograferingen i både Nederländerna och Mali blev av. 

Fotografier tillsammans med medicinsk information om varje deltagande i fotoprojektet presenterades i ett häfte på världskongressen i Nijmegen. Där Willefonden även hade en fotoutställning med alla deltagarnas fotografier.

Liten finklädd pojke
Odiagnostiserade sjukdomar finns spridda i hela världen. Foto: Rick Guidotti Positive Exposure
Flicka med stora blåa ögon, tittar rakt in i kameran
Det finns i dagsläget ingen kartläggning hur många olika odiagnostiserade sjukdomar det finns i världen eller hur många som är drabbade. Foto: Rick Guidotti Positive Exposure
En kvinna sitter med fyra barn på en bänk. Kvinnan tittar med ett kärleksfullt leende på barnen.
Ingen vet om sjukdomen är ärftlig, eftersom ingen diagnos finns. Det innebär att många familjer har fler barn som är sjuka i samma sjukdom, som mamman på bilden som har fyra odiagnostiserade barn. Foto: Rick Guidotti Positive Exposure
Tonårspojke i mitten av två ansikten som är lite suddiga
Odiagnostiserade sjukdomar drabbar alla åldrar, men 70-80 % är barn. Foto: Rick Guidotti Positive Exposure