Odiagnostiserade i Sverige

Willefonden och Rick Guidotti ingick ett samarbete hösten 2018 när Rick Guidotti var i Stockholm efter att prof Ann Nordgren bett Willefonden samla ihop odiagnostiserade barn i Stockholm men även några i Göteborg. 

Alla barnen med familjer och Willefonden samlades tillsammans med Ann Nordgren och Rick på BioClinicum, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna i en stor ljus hall. Det blev snabbt små grupper, som pratade med varandra. Rick vandra runt och fotograferade barnen och deras familjer.

Plötsligt var Rick försvunnen, då låg han på golvet eller klättrade i en trapp för att vara med barnet i deras värld samtidigt som han fotograferad.

Föräldrarna var så nöjda för Rick såg just deras barn på ett sätt som ingen utomstående gjort förut. 

Dagen efter bar det av för Rick till Ågrenska utanför Göteborg, där han fortsatte att fotografera några Odiagnostiserade barn men även barn med sällsynta tillstånd. 

Så föddes Willefonden och Rick Guidottis samarbete runt fotoprojekt De ODIAGNOSTISERADE mycket tack vare Ann Nordgren, Karolinska UDP.
 

Flicka leker i en trappa
Att se Rick fotografera är ett nöje för han är som uppslukad av det barn han just då fotografera. Här klättrade Rick efter i trappen. Foto: Rick Guidotti
Pojke som tittar rakt in i kameran
Specialisterna räknar med att det finns tusentals olika odiagnostiserade sjukdomar. Foto: Rick Guidotti
Liten flicka som rättar till sina glasögon
Lilla Kerstin är odiagnostiserad. Hon träffade Rick på Ågrenska i Göteborg. Foto: Rick Guidotti